Colecția de Radiologie

Deschidere

Adaugă Colecția de Radiologie

Îl veți putea accesa din bara de aplicații de pe orice pagină Univadis

Lărgiţi-vă cunoştinţele referitoare la principiile şi practica tomografiei computerizate.

Activitatea profesorilor de radiologie Dr. Elliot Fishman şi Dr. Karen M. Horton, de la Facultatea de Medicină din cadrul universităţii Johns Hopkins, este recunoscută la nivel mondial de radiologi şi tehnologi. Site-ul lor, CTISUS.com, răspunde unei situaţii ce solicită tot mai presant obţinerea unor imagini de înaltă rezoluţie ca instrumente de sprijin în luarea deciziilor. Actualmente, CTISUS este unul dintre website-urile de imagistică medicală cele mai vaste şi, indisputabil, cel mai important din domeniul tomografiei computerizate, fiind folosit în fiecare lună de peste 50 000 de cadre medicale din peste 100 de ţări.

Împreună, Dr. Fishman şi Dr. Horton promovează imagistica de diagnosticare educând profesioniştii din domeniul sănătăţii în ceea ce priveşte principiile şi practica tomografiei computerizate cu profiluri de instruire gratuite, protocoale de scannere, module de învăţare, podcast-uri şi videoclipuri.

Imaginile din Colecţia de Radiologie vin direct de la CTISUS, cu comentarii ocazionale personalizate pentru publicul Merck Medicus. Cazurile bazate pe diagnostice se referă la 17 regiuni anatomice şi prezintă 5–6 imagini pentru fiecare caz. Un chestionar pentru fiecare caz vă permite să vă verificaţi cunoştinţele şi periodic sunt adăugate noi cazuri.

Înapoi

Despre autor

Elliot K. Fishman, M.D. şi Karen M. Horton, Doctori în Medicină

În activitatea clinică şi de cercetare pe care o desfăşoară, Dr. Elliot Fishman este interesat, cu precădere, de imagistica medicală, punând accentul mai ales pe imagistica tridimensională (3D) şi tomografia computerizată (CT – computed tomography). A publicat peste 1 000 de lucrări evaluate de experţi în domeniu. În semn de recunoaştere, de către radiologii din întreaga lume, a competenţei sale în educaţie şi instruire, Dr. Fishman a fost laureat al Premiilor Aunt Minnie şi, ca urmare a faptului că i-a fost acordată atât distincţia de Pedagog de Excepţie, în 2002 şi 2007, cât şi aceea de Cercetător de Excepţie, în 2004, a devenit prima persoană care a primit ambele premii. În plus, Medical Imaging (Imagistica Medicală) l-a desemnat, în aprilie 2007, Primul Radiolog la nivel naţional.

Dr. Fishman este actualmente Profesor de Radiologie şi Oncologie şi Director al Departamentului de Imagistică de Diagnosticare şi CT corporală la Facultatea de Medicină a Universităţii Johns Hopkins.

Dr. Karen Horton a absolvit Facultatea de Medicină a Universităţii Johns Hopkins, în cadrul căreia şi-a definitivat şi formarea clinică în domeniul radiologiei. În prezent este profesor de radiologie la catedra de specialitate a Facultăţii de Medicină a Universităţii Johns Hopkins şi Director al Asociaţiei de Imagistică Transversală, Departamentul de Radiologie, din cadrul Spitalului Johns Hopkins. Dr. Horton este coautoarea unui mare număr de articole referitoare la tomografia computerizată, în special la folosirea ei în imagistica pancreasului şi în detectarea tumorilor localizate la nivelul acestui organ.

Dr. Fishman şi Dr. Horton integrează menţinerea CTISUS.com în efortul lor susţinut de a contribui la dezvoltarea îngrijirii pacienţilor prin utilizarea imagisticii medicale cu accent pe TC spirală şi imagistica 3D. Ei conduc împreună o echipă CTISUS care include mai mulţi radiologi, un informatician, un creator de multimedia şi un specialist în tehnica vizualizării imaginilor medicale.